Amalia Lică a cucerit medalia de aur la măciuci, rezultat obținut în premieră de o sportivă din România într-o probă individuală la nivel de junioare. Această reuşită se alătură argintului pe echipe şi unui bronz la minge (Christine Drăgan).

HotNews.roFoto: Hotnews

Lică a obţinut un punctaj total de 30.100, fiind urmată pe podium de Liliana Lewinska (Polonia, 29.100) şi Kamila Gafarova (Azerbaidjan, 28.550).

„Este o mare realizare pentru gimnastica ritmică din România, primul aur la obiectul măciuci. Tot timpul spun că dacă se munceşte, rezultatele vin, iar ce fac fetele noastre la Europene este extraordinar. O mare bucurie pentru România” - Doina Stăiculescu, singura medaliată olimpică în gimnastica ritmică românească, la JO de la Los Angeles (1984, argint la individual-compus), pentru News.ro.

Revenind la Europenele din Israel, într-o altă finală a junioarelor, la minge, Christine Drăgan a cucerit medalia de bronz (30.700 puncte), după Michelle Munits (Israel, 32.150 puncte) şi Elvira Krasnovaeva (Bulgaria, 31.500).

Cele două performanţe individuale ale sportivelor tricolore vin după ce, miercuri, echipa României a câştigat medalia de argint în concursul pe echipe.