CSM București a anunțat duminică transferul centrului ​Grace Zaadi. La Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, sportiva a cucerit medalia de aur cu naţionala Franţei.

Grace ZaadiFoto: Pau BARRENA / AFP / Profimedia

Vicecampioana României a bifat astfel al patrulea transfer important, după ce le-a mai adus pe Kalidiatou Niakaté (inter stânga), Marina Sudakova (extremă dreapta) şi Evelina Eriksson (portar).

Grace Zaadi, noua jucătoare a echipei CSM București

„Abia aştept să fac parte din aventura CSM! Am fost mereu atrasă de acest club, am prietene care au jucat aici şi ştiu cât de mult au apreciat clubul şi cât le-a plăcut să joace. Sunt sigură că îmi va plăcea mult aici!

Aşteptările mele sunt mari, CSM Bucureşti este un club uriaş, a câştigat Liga Campionilor şi aş vrea să trăiesc şi eu acest lucru cu echipa. Sunt nerăbdătoare să cunosc şi fanii, ştiu că sunt foarte primitori şi gălăgioşi, şi să joc în atmosfera creată de aceştia!” - Grace Zaadi, citată de site-ul CSM Bucureşti.

Zaadi a jucat la Metz Handball, între 2013-2020, şi după un scurt periplu la Rostov-Don a revenit la Metz, cu care a obţinut bronzul în Liga Campionilor în acest sezon.

În echipa naţională a Franţei a adunat deja 140 de meciuri şi a marcat 255 de goluri. Are trei medalii de aur - JO de la Tokyo 2020, CE 2018 şi CM 2017, iar pe plan individual a fost declarată cel mai bun coordonator de joc din campionatul francez în 2018, dar şi la CM din 2017 şi 2021, precum şi la Olimpiada de la Tokyo.