​Naționala României de minifotbal a fost învinsă de reprezentativa Azerbaidjanului cu scorul de 1-0, sâmbătă, în finala Campionatului European 2022, la Kosice (Slovacia).

HotNews.roFoto: Hotnews

Unicul gol al partidei a fost înscris de Seimur Mamadov ('25).

Tricolorii au dominat jocul şi au fost superiori la şuturile pe poartă (10-3) şi cornere (5-2), dar nu au reuşit egalarea.

Bulgaria a obţinut medaliile de bronz, după 4-1 cu Kazahstanul în finala mică.

România, vicecampioana Europei pentru a doua oară la rând

România a ratat titlul continental pentru a doua ediţie consecutivă. Precedentul Campionat European a avut loc în august 2018, la Kiev, în Ucraina, acolo unde România a jucat finala contra Cehiei, finală pierdută cu scorul de 1-4.

Din cauza pandemiei de Covid-19, echipa noastră naţională nu a mai participat la un turneu final din octombrie 2019, de la Campionatul Mondial, de la Perth (Australia). Acolo, România a ocupat locul 3, fiind cea mai bine clasată naţională europeană, primele două locuri revenind Mexicului şi Braziliei.

România este echipa cu cele mai multe titluri europene - şase (2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015). Azerbaidjanul nu avea nicio performanţă notabilă în minifotbal până acum.

În total, 24 de echipe au participat la această a zecea ediţie a Campionatului European de minifotbal, împărţite în 6 grupe a câte 4 echipe. Primele două clasate din fiecare grupă, precum şi cele mai bune patru echipe de pe locul al treilea, au obţinut calificarea în faza optimilor de finală, scrie Agerpres.