U BT Cluj, campioana României la baschet masculin, va juca direct în faza grupelor Ligii Campionilor în sezonul 2022-2023.

HotNews.roFoto: Hotnews

FR Baschet a anunţat, joi, că a făcut o prezentare conducerii BCL, privind evoluţia bună a campioanei României (în stagiunea recent încheiată a început în preliminarii şi a ajuns până în meciul decisiv din sferturile de finală ale competiţiei)

„Meciurile susţinute în BT Arena au fost organizate impecabil, România dovedind că se poate ridica la nivelul celei mai importante competiţii intercluburi organizată de FIBA. După analizarea aspectelor prezentate, conducerea Basketball Champions League a anunţat că echipa campioană a României este calificată direct în sezonul regulat al competiţiei (faza grupelor)”, a precizat FRB.

„Este o realizare pentru baschetul românesc. Mă bucur că am reuşit să convingem acest organism că echipele româneşti de club au ajuns la un nivel competiţional ridicat, că ne aflam într-un moment în care ne putem duela de la egal la egal cu reprezentante ale unor ligi puternice din Occident. Bravo Clujului, pentru cum a luptat în Champions League în sezonul precedent, eforturile noastre, ale federaţiei, ar fi fost zadarnice, dacă nu ar fi fost coroborate cu evoluţia extrem de bună a campioanei României” - Carmen Tocală, președintele FR Baschet.

În stagiunea 2021-2022, U BT Cluj nu a primit acceptul BCL de a intra în grupe, astfel că a debutat în tururile preliminare, în luna septembrie, şi a reuşit să ajungă la un pas de Turneul Final Four de la Bilbao.

Ulterior, campania echipei clujene a fost elogiată în mai multe rânduri, chiar de către BCL, şi pe site-ul oficial, cu atât mai mult cu cât la cele două meciuri de pe teren propriu, din sferturile Ligii Campionilor, BT Arena a fost „sold out”, 10.000 de fani asistând la fiecare partidă, un record pentru România în competiţiile de club, scrie News.ro.