​Echipa națională de minifotbal a României s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European de la Kosice (Slovacia), după ce a învins categoric Portugalia, miercuri seara, cu scorul de 7-0.

Echipa nationala de minifotbal a RomanieiFoto: Facebook/ Federatia de Minifotbal din Romania

Tricolorii au punctat prin Ionuţ Cheţan ('5), Andrei Moldovan ('19, '25+1 şi '30), Mircea Ungur ('22) şi Andrei Ferik ('38, '43).

Pentru un loc în semifinale, România va juca împotriva învingătoarei dintre Cehia și Anglia.

România a jucat finala la EURO 2018

Precedentul Campionat European a avut loc în august 2018, la Kiev, în Ucraina, acolo unde România a jucat finala contra Cehiei (pierdută cu scorul de 1-4).

Din cauza pandemiei de Covid-19, echipa noastră naţională nu a mai participat la un turneu final din octombrie 2019, de la Campionatul Mondial, de la Perth (Australia). Acolo, România a ocupat locul 3, fiind cea mai bine clasată naţională europeană, primele două locuri revenind Mexicului şi Braziliei.

În total, 24 de echipe participă la această a zecea ediţie a Campionatului European de minifotbal, împărţite în 6 grupe a câte 4 echipe. Primele două clasate din fiecare grupă, precum şi cele mai bune patru echipe de pe locul al treilea, se vor califica în faza optimilor de finală.