Cotidianul sportiv italian Gazzetta dello Sport a anunțat miercuri faptul că cea de-a 111-a ediţie a Turului ciclist al Franţei, care va avea loc în 2024, va comsemna două premiere importante. Competiția va începe din Italia, în timp ce ultima etapă nu se va încheia la Paris, ci pe Coasta de Azur, la Nisa.

HotNews.roFoto: Hotnews

Startul se va da la Florenţa, în Piaţa Michelangelo, pe 29 iunie 2024, iar primele trei etape vor avea loc pe teritoriul Italiei, înainte ca plutonul să se deplaseze către Franţa, în etapa a patra.

Cursa din Hexagon se va încheia la Nisa, pe 21 iulie, cu numai cinci zile înaintea startului Jocurilor Olimpice de vară din 2024, care vor fi găzduite de capitala Franţei între 26 iulie şi 11 august.

Acesta este, de altfel, şi motivul pentru care Turul Franței 2024 nu va avea etapa finală la Paris, autorităţile franceze nedorind ca pregătirile pentru ceremonia de deschidere a JO 2024 să fie perturbate de cursa ciclistă.

Ediţia din acest an a cursei franceze va debuta pe 1 iulie, la Copenhaga, în Danemarca, în timp ce marele start din 2023 se va da în Ţara Bascilor (Spania), scrie Agerpres.