Dinamo București, campioana României la handbal masculin, a anunţat marți că a obținut serviciile lui Ali Zein, care vine din postura de campion al Spaniei, cu FC Barcelona.

Ali ZeinFoto: Facebook - Dinamo Bucuresti Handbal Club

Egipteanul a semnat un contract valabil pe doi ani.

„Campioana României la handbal va miza în următoarele două sezoane pe încă un jucător de talie mondială. Starul egiptean Ali Zein, campion al Spaniei cu FC Barcelona în acest an, a semnat cu Dinamo până în 2024. Dublu campion al Africii cu naţionala ţării sale, Ali va fi prezent cu echipa catalană la turneul Final 4 al EHF Champions League, programat pe 18-19 iunie 2022. la Koln”, a anunţat Dinamo.

Ali Zein (31 de ani, 1,95 metri înălţime) evoluează pe postul de inter stânga, însă este un jucător complet, fiind şi un apărător excelent.

Şi-a început cariera sportivă în Egipt, la Al Ahly, cu care a câştigat titlul naţional în 2013. Ulterior a trecut pe la cluburi din Tunisia, Emiratele Arabe Unite, Franţa şi Spania. Transferul la FC Barcelona, din 2021, l-a consacrat definitiv ca jucător de top mondial.

Ali Zein este unul dintre cei mai buni interi stânga şi se poate apăra foarte bine pe poziţia a doua sau a treia. În atac, pe lângă şutul său puternic, înţelege perfect ce se întâmplă la fiecare schemă. Cu el facem un pas înainte” - David Barrufet, manager sportiv Dinamo București.