Rapid București este noua campioană a României la handbal feminin, titlul venind pentru formația din Giulești după o pauză de 19 ani. CSM București a încheiat sezonul pe locul al doilea, Cristina Neagu și compania fiind nevoite să se mulțumească doar cu postura de vicecampioane.

HotNews.roFoto: Hotnews

Lider al campionatului încă din octombrie 2021, Rapid Bucureşti a reuşit să rămână în fruntea clasamentului până la ultimul fluier al sezonului, cu un punct avans faţă de favorita CSM Bucureşti.

Titlul s-a tranşat la Râmnicu Vâlcea, unde sala a fost arhiplină, iar Rapid a câştigat, în uralele a câteva sute de fani veniţi din Capitală, cu scorul de 35-27 (16-17), în timp ce în propria sală a feroviarelor CSM Bucureşti a dispus de Minaur Baia Mare, cu 33-29 (16-17), însă victoria a fost tardivă.

Meciurile s-au jucat la aceeaşi oră, astfel că FR Handbal a pregătit două trofee identice, în vederea ceremoniei de premiere a campioanei. La Râmnicu Vâlcea a ales să asiste şi preşedintele forului naţional, Constantin Din.

În urma rezultatelor, Rapid Bucureşti are 69 de puncte, în timp ce CSM Bucureşti are 68, astfel că titlul naţional revine formaţiei din Giuleşti, campioana din 2021 este vicecampioană, iar podiumul este completat de SCM Râmnicu Vâlcea (55 de puncte).

Rapid Bucureşti devine campioană după 19 ani, fiind al 6-lea titlu naţional din propriul palmares, după cele din 1961, 1962, 1963, 1967 şi 2003.

Rapid Bucureşti va evolua sezonul viitor şi în Liga Campionilor, competiţie în care are şanse la wild-card şi vicecampioana CSM Bucureşti, informează News.ro.