Scandalul cântării imnului Ținutului Secuiesc la Campionatul Mondial de către mai mulți hocheiști din naționala României (la un meci contra Ungariei) este departe de a se fi încheiat. Într-un comunicat postat pe siteul oficial, FR de Hochei pe Gheață acuză Ministerul Sportului (condus de Eduard Novak) că incită la o stare conflictuală prin deciziile pe care le ia.

Eduard NovakFoto: Eduard Novak / Facebook

Deciziile luate de FR Hochei după cântarea imnului Ținutului Secuiesc: „Practic, hocheiștii au sărbătorit înfrângerea propriei echipe naționale”

Astfel, FR de Hochei pe Gheață vorbește despre diferențele clare pe care Ministerul Sportului le face în ceea ce privește alocarea fondurilor pentru infrastructură (din fonduri CNI - Compania Națională de Investiții).

Patinoare construite doar în Harghita și Covasna

În timp ce la Stântu Gheorghe, Gheorgheni, Târgu Mureș și Miercurea Ciuc au fost construite patinoare și urmează să fie făcute alte patru, în afara județelor Harghita și Covasna nu se întâmplă nimic în acest sens.

„Cu regret s-a constatat o schimbare de atitudine – și nu pozitivă – atât din partea Ministerului Sportului, cât și a unora dintre cluburi, procedându-se la instigarea, în principal a jucătorilor.

Astfel s-a creat un climat conflictual, care este de natură să rupă echilibrul care exista la nivelul echipei naționale și între cluburi.

Nu putem să nu constatăm că acest dezechilibru se datorează și faptului că a existat și există o diferență clară în ceea ce privește modul de alocare a fondurilor pentru construirea infrastructurii atât de necesară pentru desfășurarea acestei activitități sportive.

Astfel, dacă în orașe precum București, Suceava, Iași, Constanța, Buzău nu s-a construit nici măcar un singur patinoar, în Sfântu Gheorghe, Gheorgheni, Târgu Mureș și Miercurea Ciuc au fost construite patinoare și urmează a se construi alte 4 (patru) patinoare în aceleași localități din fonduri CNI (Compania Națională de Investiții)”, se arată într-un comunicat al FRHG, transmis în urma întrunirii Biroului Federal.

România, cu înfrângeri pe linie la CM de Hochei, a retrogradat în al treilea eșalon valoric

Naţionala României a fost învinsă de echipa Ungariei, cu scorul de 4-2 (2-0, 1-2, 1-0), la Ljubljana, în ultimul său meci de la Campionatul Mondial de hochei pe gheaţă, Divizia I, Grupa A.

România a pierdut toate cele patru meciuri, 1-9 cu Slovenia, 1-4 cu Coreea de Sud, 4-5 cu Lituania şi 2-4 cu Ungaria, retrogradând în Grupa B, al treilea eşalon valoric al Campionatului Mondial.

Slovenia a încheiat pe primul loc, promovînd astfel în eşalonul de elită al hocheiului mondial. Ungaria a ocupat locul secund, fiind urmată de Lituania, Coreea de Sud, în timp ce România s-a clasat ultima, fără vreun punct, informează Agerpres.

S-ar putea să te intereseze pe aceeași temă:

Au cântat sau nu imnul Ținutului Secuiesc? Mărturia singurului jurnalist român prezent la meciul de hochei România vs Ungaria

Reacția președintelui FR Hochei după scandalul cântării imnului Ținutului Secuiesc la meciul România vs Ungaria

Eduard Novak, despre incidentul de la meciul România vs Ungaria: „Nu este despre Imnul Secuiesc, ci despre lipsa de respect”

Răspunsul ministrului Tanczos Barna după scandalul cântării imnului Ținutului Secuiesc la meciul României cu Ungaria

Jucătorii de etnie maghiară, acuzați că au trădat România la meciul cu Ungaria