Lăcrămioara Perijoc s-a calificat miercuri în finala categoriei 54 kg a Campionatelor Mondiale de box feminin de la Istanbul (Turcia), asigurându-şi medalia de argint. Pugilista română a învins-o la puncte, cu o decizie de 4-1, pe kazaha Dina Jolaman.

Lacramioara PerijocFoto: International Boxing Association

Perijoc, 28 ani, campioană europeană în 2019, a avut o adversară de calibru în semifinalele categoriei 54 kg, kazaha Dina Jolaman, campioană mondială în 2019 şi campioană a Asiei, dar a dominat lupta prin serii repetate şi variate la cap şi la corp, arătând mai multă combativitate şi precizie în lovituri. După trei reprize, patru din cei cinci arbitri i-au acordat victoria româncei, care va boxa pentru prima oară în finala unui Campionat Mondial, scrie Agerpres.

Sportiva suceveană poate egala performanţa antrenoarei sale, Mihaela Cijevschi Lăcătuş, care a cucerit primul titlu mondial al României la box feminin, în 2005, la Podolsk (Rusia).

În finala prevăzută pe 20 mai, Perijoc o va avea ca adversară pe Hatice Akbaş, reprezentanta Turciei, campioană europeană Under 22 în acest an la 52 kg, care a învins-o în semifinale cu 5-0 pe thailandeza Preedakamon Tintabthai.

România a aliniat un lot de cinci sportive la startul competiţiei, dar Steluţa Duţă (cat. 48 kg/CSA Steaua), Eugenia Anghel (cat. 50 kg, SCM Craiova), Claudia Nechita (cat. 57 kg, CSA Steaua) şi Alexandra Petcu (cat. 81 kg/CSA Steaua) au părăsit deja turneul. Antrenorii lotului naţional de senioare sunt soţii Adrian şi Mihaela Lăcătuş.

Mondialele feminine de la Istanbul sunt dotate în premieră cu premii extraordinar de mari, 2,4 milioane de dolari în total, medalia de aur fiind răsplătită cu 100.000 de dolari, argintul cu 50.000 de dolari şi bronzul cu 25.000 de dolari.