Vladimir Klitschko, fost campion mondial de box la categoria grea care luptă în Ucraina pentru apărarea țării natale, cere Comitetul Olimpic Internațional (CIO) să interzică participarea sportivilor ruşi la următoarele Jocuri Olimpice.

Vladimir Klitschko in KievFoto: Lafargue Raphael/ABACA / Abaca Press / Profimedia

A 84-a zi de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

Vladimir Klitschko, al cărui frate Vitali este primarul Kievului, s-a înrolat în armata ucraineană de rezervişti, la scurt timp după ce trupele ruse au pătruns în Ucraina, iar acum susține că sportivii ruși nu ar trebui să mai aibă dreptul de participare la următoarea Olimpiadă.

„CIO ar trebui să interzică acum echipa Rusiei. Războiul are loc acum, ei nu pot participa la următoarele Jocuri Olimpice, ei nu pot participa la niciun eveniment sportiv, pentru că acest război este reprezentat de Rusia.

Faptele vorbesc mai tare decât vorbele. Izolarea, iar această izolare vorbeşte mai tare decât orice cuvânt sau orice rând pentru că izolarea este dureroasă.

Va fi dureros pentru sportivi, pentru economie, va fi dureros pentru oricine şi pentru toţi cei implicaţi alături de Rusia” - Vladimir Klitschko.

Comitetul Olimpic Internațional nu a interzis participarea sportivilor ruși la competiții

Organismele de conducere ale sportului la nivel mondial au decis să suspende sportivii ruşi şi belaruşi după debutul invaziei, în luna februarie, în timp ce CIO a recomandat ca sportivii din cele două ţări să nu ia parte la competiţii internaţionale sau să concureze sub drapel neutru.

Rusia a numit atacul său asupra Ucrainei o „operaţiune militară specială", în timp ce Belarusul a refuzat să condamne războiul.

Luni, membrii ruşi ai CIO au primit permisiunea de a participa la sesiunea Comitetului Internaţional Olimpic din această săptămână, forul olimpic spunând că aceştia nu sunt reprezentativi pentru ţara lor, scrie Agerpres.