​​Invitat în urmă cu câteva zile într-o emisiune la B1TV, Eduard Novak a fost provocat să recite mai departe versuri din „Deșteaptă-te, române!”. Ministrul Sportului nu a spus absolut nimic, rezumându-se doar să zâmbească la cerința moderatorului Dan Bucura.

Eduard NovakFoto: Glyn KIRK / AFP / Profimedia

Eduard Novak și momentul în care câștigă aurul pentru România la JO Paralimpice 2012

La câteva zile după acel incident, ministrul Sportului a răspuns într-o manieră proprie pe contul personal de Facebook: a postat mai multe imagini cu momentul în care a cucerit medalia de aur pentru România la Jocurile Paralimpice de la Londra din 2012.

Momentul în care Eduard Novak nu continuă „Deșteaptă-te, române!”

Aflat în plin scandal după ce mai mulți jucători ai României au cântat imnul Ținutului Secuiesc după meciul pierdut de tricolori contra Ungariei la CM de hochei pe gheață, Eduard Novak s-a rezumat după respectivul incident de la B1TV să spună pe Facebook că recitarea versurilor din „Deșteaptă-te, române!” nu ar fi rezolvat problemele sportului românesc.

Suspendări de la naționala României pentru cei care au cântat imnul Ținutului Secuiesc

Federația Română de Hochei pe Gheață a programat un Birou Federal pentru data de 24 mai, iar în această ședință s-ar putea lua decizia suspendării sportivilor care au cântat imnul Ținutului Secuiesc.

Conform gsp.ro, cei implicați în acest scandal riscă suspendări de la națională și chiar interdicția de a mai juca în Ungaria.

„Există varianta ca toți jucătorii care au participat la acele manifestări să fie suspendați pe un an de la națională.

În plus, federația să nu mai dea aprobări cluburilor SC Miercurea Ciuc, ACSH Gheorgheni și Corona Brașov să joace și în Erste Liga, campionatul Ungariei, cum e de vreo 15 ani.

Și așa, tot campionatul nostru e cam dat peste cap de echipele care joacă și dincolo. Jucătorii ar pierde ceva bani, dar trebuie să oprim asta!”, au transmis surse federale.