Rusul Umar Kremlev a fost reales, sâmbătă, pentru încă patru ani, în funcția de preşedinte al Asociaţiei Internaţionale a Boxului (IBA), în cadrul Congresului extraordinar de la Istanbul.

HotNews.roFoto: Hotnews

Kremlev era din 2020 preşedintele IBA, organizaţie criticată pentru numeroase nereguli, mai ales în ceea ce priveşte arbitrajul, fiind suspendată din cadrul Jocurilor Olimpice.

Sub conducerea lui Kremlev, IBA a reuşit să îşi achite datoriile de peste 15 milioane de dolari, după ce a adus compania rusă Gazprom ca principal sponsor.

Federaţiile naţionale speră ca aceste măsuri, împreună cu alte reforme, să aducă din nou IBA la Jocurile Olimpice. Boxul a fost prezent la Jocurile de la Tokyo, anul trecut, însă a fost coordonat de Comitetul Internaţional Olimpic.

Olandezul Boris van der Vorst intenţiona să candideze împotriva lui Kremlev, dar joi a fost declarat neeligibil de către o comisie de integritate, o decizie la care a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

La alegeri au participat reprezentanţii a 145 de federaţii naţionale, cărora li s-au alăturat alte zece online, scrie Agerpres.