​Comitetul Executiv al COSR a anunțat vineri că a luat act de situaţia creată prin intonarea imnului Ţinutului Secuiesc cu ocazia meciului de hochei dintre România și Ungaria de la Campionatul Mondial.

Romania - Ungaria la Campionatul Mondial la hocheiFoto: Captura YouTube

COSR, sesizări către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi Comitetul Interministerial

„Astfel, cu unanimitate de voturi, s-a aprobat formularea unor sesizări către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi Comitetului Interministerial pentru monitorizarea implementării strategiei naţionale pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură, aferentă perioadei 2021-2023.

De asemenea, s-a decis solicitarea unui raport din punct de vedere sportiv din partea Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă după participarea echipei naţionale la această ediţie a Campionatului Mondial.

COSR respectă şi promovează simbolurile naţionale, steagul şi imnul naţional, respectă drepturile şi libertăţile tuturor etniilor din ţara noastră, dar consideră că ceea ce s-a întâmplat la partida de hochei nu face cinste sportului românesc”, anunţă forul pe Facebook.

România, cu înfrângeri pe linie la CM de Hochei, a retrogradat în al treilea eșalon valoric

Naţionala României a fost învinsă de echipa Ungariei, cu scorul de 4-2 (2-0, 1-2, 1-0), duminică, la Ljubljana, în ultimul său meci de la Campionatul Mondial de hochei pe gheaţă, Divizia I, Grupa A.

România a pierdut toate cele patru meciuri, 1-9 cu Slovenia, 1-4 cu Coreea de Sud, 4-5 cu Lituania şi 2-4 cu Ungaria, retrogradând în Grupa B, al treilea eşalon valoric al Campionatului Mondial.

Slovenia a încheiat pe primul loc, promovînd astfel în eşalonul de elită al hocheiului mondial. Ungaria a ocupat locul secund, fiind urmată de Lituania, Coreea de Sud, în timp ce România s-a clasat ultima, fără vreun punct, informează Agerpres.

S-ar putea să te intereseze și:

Au cântat sau nu imnul Ținutului Secuiesc? Mărturia singurului jurnalist român prezent la meciul de hochei România vs Ungaria

Reacția președintelui FR Hochei după scandalul cântării imnului Ținutului Secuiesc la meciul România vs Ungaria

Eduard Novak, despre incidentul de la meciul România vs Ungaria: „Nu este despre Imnul Secuiesc, ci despre lipsa de respect”

Răspunsul ministrului Tanczos Barna după scandalul cântării imnului Ținutului Secuiesc la meciul României cu Ungaria

Jucătorii de etnie maghiară, acuzați că au trădat România la meciul cu Ungaria