Pugilista română Lăcrămioara Perijoc s-a calificat, joi, în optimile de finală ale categoriei 54 kg, la Campionatele Mondiale de box feminin de la Istanbul, scrie Agerpres.

Lacramioara PerijocFoto: Facebook - Steaua Bucuresti

Campioană europeană în 2019, Perijoc a învins-o la puncte (4-1) pe taiwaneza Hsiao-Wen Huang.

Sportiva noastră se va duela pentru un loc în sferturi cu irlandeza Niamh Chloe Fay. Meciul va avea loc duminică.

Tot joi, Eugenia Anghel a fost învinsă de indianca Anamika Anamika, la puncte (0-5), în primul tur al categoriei 50 kg.

România mai are în competiţie doar două pugiliste, pe Lăcrămioara Perijoc şi pe Alexandra Maria Petcu, la categoria 81 kg, unde sunt 11 pugiliste înscrise.

Petcu este calificată direct în sferturile de finală şi o va înfrunta pe 16 mai pe poloneza Oliwia Toborek, campioană europeană Under-22 la categoria +81 kg în acest an, la Porec (Croaţia). La aceeaşi competiţie, Petcu a obţinut argintul la 81 kg. O victorie în acest meci i-ar asigura pugilistei române medalia de bronz.

România a aliniat un lot de cinci sportive la startul competiţiei, dar Steluţa Duţă (cat. 48 kg/CSA Steaua), Claudia Nechita (cat, 57 kg, CSA Steaua) au părăsit deja turneul.

Antrenorii lotului naţional de senioare sunt soţii Adrian şi Mihaela Lăcătuş.

Mondialele feminine de la Istanbul sunt dotate în premieră cu premii extraordinar de mari, 2,4 milioane de dolari în total, medalia de aur fiind răsplătită cu 100.000 de dolari, argintul cu 50.000 de dolari şi bronzul cu 25.000 de dolari.