Australia şi SUA vor găzdui ediţiile din 2027, respectiv 2031 ale Cupei Mondiale de Rugby, a anunțat joi World Rugby, forul care guvernează competițiile internaționale, citat de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cele două ţări vor găzdui şi ediţiile feminine, în 2029, respectiv 2033, în timp ce Anglia va organiza această competiţie în 2025.

Ediţia din 2027 va fi cea de-a doua găzduită de Australia, după cea din 2003.

„Confirmarea organizării Cupei Mondiale de rugby în Australia marchează începutul unui deceniu excepţional pentru rugbyul internaţional în această ţară, cu Jocurile Olimpice, Jocurile Commonwealth şi găzduirea echipei British and Irish Lions (n.r. - o reprezentativă unită a Angliei, Ţării Galilor, Scoţiei şi Irlandei)”, se arată în comunicatul World Rugby.

Anglia a primit Cupa Mondială feminină din 2025, iar SUA vor găzdui şi ele competiţia feminină în 2033, ca parte a unui „plan de dezvoltare pe termen lung”.

World Rugby a subliniat, de asemenea, „creşterea incredibilă a rugbiului feminin în Anglia”, care încurajează „tineriele să joace rugby”.

Candidatura SUA a fost susţinută de preşedintele Joe Biden, care a trimis o scrisoare către World Rugby, la sfârşitul lunii aprilie.

„USA Rugby se va aventura acum într-o nouă eră şi se va asigura că turneul cel mai prestigios este o trambulină pentru a crea entuziasm şi o pasiune durabile pentru acest sport de la un capăt la altul al ţării”, a comentat Ross Young, directorul executiv al USA Rugby.

Ediţia din 2023 a Cupei Mondiale va avea loc în Franţa, iar România a primit un loc la masa verde, după sancţionarea Spaniei pentru folosirea unui sportiv fără drept de joc, scrie News.ro.