Nikola Jokic (Denver Nuggets) a fost desemnat cel mai bun jucător (MVP) al sezonului regular din Liga profesionistă nord-americană de baschet pentru al doilea an consecutiv, a anunţat miercuri NBA, citată de AFP.

Nikola JokicFoto: David Zalubowski / AP - The Associated Press / Profimedia

Pivotul sârb, în vârstă de 27 de ani, i-a devansat în ancheta ziariştilor - unde a fost votat pentru prima oară de 65 de ziarişti din 100 pentru primul loc - pe camerunezul Joel Embiid (Philadelphia 76ers), mult timp favorit pentru titlu, şi pe grecul Giannis Antetokounmpo, vedeta echipei Milwaukee Bucks şi dublu laureat în 2019 şi 2020.

Jokic a devenit astfel al 13-lea jucător din istorie cu două trofee MVP consecutive, alături de Bill Russell, Wilt Chamberlain, Kareem Abdul-Jabbar, Moses Malone, Larry Bird, Magic Johnson, Michael Jordan, Tim Duncan, Steve Nash, LeBron James, Stephen Curry şi Giannis Antetokounmpo, scrie Agerpres.

Jokic a avut în acest sezon medii de 27,1 pct, 58,3 la sută reuşită, 13,8 recuperări şi 7,9 pase decisive, îmbunătăţind statisticile în fiecare sector în raport cu sezonul precedent.

Recrutat în 2014 de Denver Nuggets, Jokic (2,11 m, 128 kg) a devenit un superstar indispensabil pentru Nuggets, el negociind o prelungire de contract cu franciza din Colorado pentru peste 240 milioane dolari pentru cinci ani, conform presei americane.