România a pierdut și ultimul meci (2-4 împotriva Ungariei) de la Campionatul Mondial de hochei din Slovenia, iar jucătorii naționalei sunt în centrul unui scandal după ce au cântat imnul Ținutului Secuiesc alături de maghiari. Tanczos Barna, ministrul român al Mediului, este acuzat că a stat în galeria adversarilor la această partidă.

Romania - Ungaria la Campionatul Mondial la hocheiFoto: ProSport - captura

România a pierdut toate cele patru meciuri de la turneul final: 1-9 cu Slovenia, 1-4 cu Coreea de Sud, 4-5 cu Lituania şi 2-4 cu Ungaria, retrogradând în Grupa B, al treilea eşalon valoric al Campionatului Mondial.

Conform ProSport, la ultimul meci, cel împotriva Ungariei, jucătorii naționalei României (cei de la Miercurea Ciuc și Gheorghieni) au cântat imnul Ținutului Secuiesc împreună cu adversarii și suporterii maghiari din tribune.

Trei jucători din naționala României au refuzat să participe la moment și nu au stat alături de colegii lor și jucătorii maghiari.

Vezi aici momentul în care hocheiștii naționalei României cântă imnul Ținutului Secuiesc.

Tanczos Barna, ministrul Mediului, în galeria maghiarilor

Potrivit lui Dan Tanasă, deputat din partea AUR, Tanczos Barna, ministrul român al Mediului, a stat în galeria maghiarilor la meciul contra Ungariei de la Campionatul Mondial din Slovenia.

Dan Tanasă a postat și o imagine pe Facebook în care ministrul Mediului este fotografiat în tribunele arenei unde a avut loc meciul Ungaria - România.