CSM București a ratat calificarea in „Final Four-ul” Ligii Campionilor la handbal feminin, dupa ce a terminat la egalitate, scor 27-27, partida retur cu Team Esbjerg, din sferturile competiției. În tur, formația daneză se impusese cu 26-25.

Foto:

CSM a condus până la 19-17, dar gazdele au revenit și s-au desprins la 25-21. Echipa antrenată de Adrian Vasile a reușit să egaleze mult prea târziu, chiar la ultima fază a meciului.

Principalele marcatoare ale partidei au fost Breistol 9 goluri, pentru Team Esbjerg, respectiv Neagu 7, pentru CSM.

Cristina Neagu, golgheter al Ligii Campionilor înaintea acestui meci, încheie participarea în competiţie cu un total de 110 goluri.

Danezele se alătură la Turneul F4 de la Budapesta echipelor Metz Handball, Gyor ETO, cu Crina Pintea în lot, şi Vipers.

Gyor ETO a eliminat Brest (21-21, 35-23), Vipers s-a impus în faţa celor de la Krim (32-25, 33-24), iar Metz Handball s-a calificat fără să joace sferturi, după eliminarea din competiţie a echipei ruse Rostov-Don.

În faza grupelor, CSM Bucureşti a încheiat pe locul 5, dar nu a mai disputat meciuri în play-off, adversara din Rusia, ŢSKA Moscova, fiind eliminată din competiţie, la fel ca în cazul celor de la Rostov-Don, astfel că CSM a ajuns direct în sferturile de finală.

CSM Bucureşti a ratat calificarea la Turneul Final Four la exact şase ani distanţă de când cucerea trofeul, în 8 mai 2016.

Turneul Final Four de la Budapesta va avea loc în 4-5 iunie, cu semifinalele programate în prima zi.

CSM Bucureşti s-a calificat de trei ori la Turneul F4, iar prima dată a şi câştigat trofeul (2016), performanţă urmată de două medalii de bronz (2017 şi 2018).

Deţinătoarea Ligii Campionilor este Vipers Kristiansand, scrie News.ro.