Rusul Dmitry Bivol l-a învins surprinzător pe mexicanul Saul „Canelo” Alvarez, la puncte, într-un meci pentru centura WBA, disputat la Las Vegas, informează lequipe.fr.

Saul Canelo Alvarez, invins de Dmitry BivolFoto: John Locher / AP - The Associated Press / Profimedia

„Canelo” Alvarez, 31 de ani, intra, în noiembrie 2021, în istoria boxului ca primul pugilist care reuşea să unifice centurile la categoria supermijlocie, după ce îl învinsese pe americanul Caleb Plant, tot la Las Vegas.

Atunci, mexicanul a obţinut victoria cu numărul 57 din carieră (39 KO) din 60 de partide (două meciuri terminate nedecis şi o înfrângere), prin care a reunit centurile IBF, WBA, WBC şi WBO.

După această luptă, Alvarez a urcat la categoria semigrea şi a încercat să obţină centura WBA deţinută de Bivol.

Rusul a fost văzut învingător după lupta de 12 reprize de toţi cei trei arbitri, cu 115-113.

În vârstă de 31 de ani, Bivol rămâne neînvins în 20 de meciuri (a obținut 11 victorii prin KO).

Mexicanul a suferit a doua înfrângere din carieră, prima de la duelul cu Floyd Mayweather din septembrie 2013.

„Asta e boxul. Ai câştigat. Ai pierdut. Nu există nicio scuză. Este un boxer grozav. Se descurcă bine la distanţă. I-am simţit puterea”, a recunoscut superstarul mexican în ring, înconjurat de fanii săi dezamăgiţi.

Urcarea în categorie a fost prea abruptă pentru el. Rusul este un tehnician de nivel înalt, obişnuit să primească lovituri la categoria sa de greutate şi nu a părut niciodată prea zdruncinat de cele primite de la eroul din Guadalajara.

„M-a lovit în braţe, dar nu în cap, aşa e mai bine”, a comentat Bivol.

În cadrul galei, nu s-a făcut nicio referire la ţara sa de origine şi nici imnul Rusiei nu a fost intonat, o pedeapsă simbolică pentru războiul din Ucraina.

Contractul pentru acest meci include o clauză pentru o a doua luptă, iar Alvarez vrea să o activeze.

„Nicio problemă”, a spus Bivol, care a primit, sâmbătă, peste două milioane de dolari, mult mai puţin decât adversarul său, care a avut garantate 15 milioane de dolari. Cei doi boxeri vor primi şi o cotă din încasările obţinute în urma transmiterii meciului la TV, scrie News.ro.