Echipele Gyor ETO şi Vipers s-au calificat, sâmbătă, la Turneul Final Four al Ligii Campionilor, după ce au eliminat formaţiile Brest Bretagne, respectiv Krim, în sferturile competiţiei de handbal feminin.

HotNews.roFoto: Hotnews

CSM Bucureşti joacă duminică, pentru ultimul loc disponibil în F4 de la Budapesta.

Gyor ETO a câştigat pe teren propriu cu Brest, scor 35-23, după 21-21 în tur, iar Vipers s-a impus în faţa celor de la Krim, cu 33-24 (32-25 în tur).

Cele două echipe se alătură formaţiei Metz Handball la Turneul Final Four, care a fost prima calificată fără să joace sferturi, după eliminarea din competiţie a echipei ruse Rostov-Don.

CSM Bucureşti are o misiune dificilă în returul cu Team Esbjerg, de duminică, după ce a pierdut pe teren propriu, cu 25-26.

În faza grupelor, CSM Bucureşti a încheiat pe locul 5, dar nu a mai disputat meciuri în play-off, adversara din Rusia, ŢSKA Moscova, fiind eliminată din competiţie, la fel ca în cazul celor de la Rostov-Don, astfel că joacă direct în sferturile de finală.

Turneul Final Four de la Budapesta va avea loc în 4-5 iunie, cu semifinalele programate în prima zi.

CSM Bucureşti s-a calificat de trei ori la Turneul F4, iar prima dată a şi câştigat trofeul (2016), performanţă urmată de două medalii de bronz (2017 şi 2018).

Deţinătoarea Ligii Campionilor este campioana Ungariei, Gyor ETO, care are şansa să repete performanţa şi în acest sezon, iar în lot se află şi pivotul naţionalei României, Crina Pintea, scrie News.ro.