CSM Bucureşti, campioana României la handbal feminin, a pierdut dramatic meciul cu Team Esbjerg de pe propriul teren, scor 26-25. Partida a făcut parte din manșa tur a sferturilor din Liga Campionilor.

Adrian VasileFoto: Orange Pics BV / Alamy / Alamy / Profimedia

Golul victoriei formației vizitatoare a venit la ultima fază de joc.

Principalele marcatoare ale partidei au fost Cristina Neagu (9) pentru CSM, respectiv Kristine Breistol (7) pentru formaţia daneză.

Meciul retur va avea loc în 8 mai, pe terenul Team Esbjerg.

Câştigătoarea din dubla manşă obţine calificarea la Turneul Final Four de la Budapesta, acolo unde s-a calificat deja Metz Handball, în urma anulării disputei cu formaţia rusă Rostov-Don, care a fost exclusă din competiţie în urma războiului din Ucraina.

În faza grupelor, CSM Bucureşti a încheiat pe locul 5, dar nu a mai disputat meciuri în play-off, adversara din Rusia, ŢSKA Moscova, fiind eliminată din competiţie, la fel ca în cazul celor de la Rostov-Don, astfel că joacă direct în sferturile de finală.

Primul meci din sferturi s-a jucat sâmbătă, între Brest - Gyor, scor 21-21, iar în cealaltă dispută se confruntă Krim Ljubljana - Vipers. Returul din ambele serii va avea loc în 7 mai.

Turneul Final Four de la Budapesta va avea loc în 4-5 iunie, cu semifinalele programate în prima zi, transmite News.ro.

CSM Bucureşti s-a calificat de trei ori la Turneul F4, iar prima dată a şi câştigat trofeul (2016), performanţă urmată de două medalii de bronz (2017 şi 2018).

Deţinătoarea Ligii Campionilor este Vipers Kristiansand.