Tyson Fury a anunțat că meciul cu Dillian Whye (victorie prin KO în repriza a șasea) a fost ultimul din cariera sa, dar puţină lume a crezut că pugilistul britanic a pus cu adevărat mănușile în cui. Cel supranumit „The Gypsy King” a oferit o nouă declarație prin care a încercat să clarifice situația.

Tyson FuryFoto: Andrew Dowling / Alamy / Alamy / Profimedia

După victoria obținută în fața a 94.000 de spectatori, pe Wembley, au început să circule zvonuri despre un posibil duel între Fury şi ucraineanul Oleksandr Usyk, deţinătorul centurilor WBA, IBF şi WBO, sau cu alt boxer britanic, Anthony Joshua.

Nu este o chestiune de bani

​Campionul mondial en titre la categoria grea, versiunea WBC, a afirmat că „nicio sumă de bani” nu îl va convinge să revină în ring.

„Am vrut să plec când sunt în vârf, după o mare lovitură. Aproape 100.000 de persoane pe Wembley, o victorie prin KO, 'Gypsy King' nu va fi uitat prea curând şi nicio sumă de bunuri materiale sau bani nu mă va face să renunţ la retragere pentru că sunt fericit.

Acesta este adevărul şi nimic altceva decât adevărul, am terminat. Sunt fericit şi sănătos, încă mai am mintea întreagă, pot vorbi, am o soţie frumoasă şi şase copii. Am nu ştiu câte centuri şi mulţi bani. Am succes, faimă, glorie. Ce mi-aş mai putea dori în plus?

Boxul este un sport foarte periculos. Poţi fi pus jos cu o singură lovitură, aşa cum am văzut sâmbătă seara. Este nevoie doar de o lovitură ca să nu te mai ridici de la podea.

Plec fiind la vârf. Sunt neînvins şi sunt doar al doilea campion mondial la categoria grea din istorie care se retrage neînvins. Nu este o chestiune de bani. Pentru mulţi oameni, tot ce contează sunt banii, din ce în ce mai mulţi. Am destui bani pentru tot ce am nevoie.

De zece ani călătoresc prin lume pentru box. Când îmi voi face timp să fiu tată şi soţ, frate, fiu? Am nevoie de timp şi pentru mine”, a explicat Fury.

De știut:

Din cele 32 de victorii ale lui Fury (are și o remiză în carieră), 23 au venit prin KO.