Înotătorii Robert Glinţă şi David Popovici, medaliaţi la Campionatele Europene şi Mondiale, au fost desemnaţi, miercuri, de Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern cei mai buni sportivi pe anul 2021 în cadrul unei festivităţi care a avut loc la sediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

David Popovici si Robert Glinta, cei mai buni inotatori ai anului 2021Foto: Facebook - FRNPM

Au mai fost premiaţi pentru rezultatele obţinute în cursul anului trecut următorii sportivi: Mihai Iacob, Denis Popescu, Angelica Muscalu, Cătălin Preda şi Ştefan Cozma, scrie Agerpres.

Robert Glință și David Popovici, prezentul și viitorul natației românești

Preşedinta FRNPM, Camelia Potec, a declarat că Robert Glinţă şi David Popovici reprezintă nu numai prezentul, ci şi viitorul nataţiei româneşti.

„Iată că sportivul anului la nataţie în 2021 sunt de fapt doi sportivi, Robert Glinţă şi David Popovici. Şi ne bucurăm să spunem că avem doi având în vedere performanţele extraordinare obţinute de aceştia anul trecut. Sunt convinsă că avem lângă noi campionii de ieri, de astăzi, dar mai ales de mâine. Îi felicit şi le urez mult succes mai departe”, a afirmat Potec.

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a afirmat că îşi doreşte ca Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern să continue în aceeaşi direcţie ca şi până acum.

„Sunt fericit că Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern reuşeşte să se menţină la nivel înalt în competiţiile internaţionale, iar aici avem actori renumiţi la nivel mondial. Nu vreau să creez nicio presiune, dar vă spun că avem mari aşteptări de la voi pe mai departe. În acelaşi timp vă suntem recunoscători pentru că ne-aţi făcut mândri. Îmi doresc ca alături de voi nataţia românească să aibă continuitate. Voi sunteţi nişte modele pentru cei mici, iar noi vă suntem aproape”, a explicat ministrul Novak.

Preşedintele COSR, Mihai Covaliu, a declarat la rândul său: „Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern are o istorie frumoasă şi importantă în sportul românesc. Nataţia un prezent şi el poate fi văzut aici, dar mai ales are şi viitor. Aceşti tineri au în spate oameni care îi ajută să devină cea mai bună versiune a lor. Felicitări şi vă transmit că suntem şi rămânem lângă dumneavoastră”.

Rezultatele înregistrate de Robert Glință și David Popovici

Robert Glinţă (25 de ani) a încheiat pe locul 8 proba 100 m spate la Jocurile Olimpice de la Tokyo. De asemenea, el a adus anul trecut prima medalie de aur a României la un Campionat European de nataţie pentru seniori, în probele masculine, în proba de 100 m spate, el câştigând la Budapesta şi argintul la 50 m spate. La CE de înot în bazin scurt (25 metri), Robert Glinţă a câştigat argintul la 100 m spate şi bronzul la 50 m spate, iar la Mondialele de înot în bazin scurt un bronz la 100 m spate.

La JO de la Tokyo, David Popovici a încheiat pe locul 4 proba de 200 m liber, el clasându-se apoi pe 7 la 100 m liber. La Campionatele Europene de înot în bazin scurt (25 metri), David Popovici a câştigat medalia de aur în proba de 200 m liber. La Europenele de înot pentru juniori de la Roma, David Popovici a câştigat aurul la 100 m liber (nou record mondial), 200 m liber (nou record mondial în semifinale) şi 50 m liber, precum şi o medalie de argint în proba masculină de ştafetă 4x100 m liber, alături de Mihai Gergely, Ştefan Cozma şi Patrick Dinu.