​Federaţia Internaţională de Hochei pe Gheaţă (IIHF) a decis, marţi, să retragă Rusiei organizarea Campionatului Mondial din 2023, turneu care era programat să aibă loc la Sankt Petersburg, în perioada 5-21 mai, informează lequipe.fr.

CM de hocheiFoto: fih.hockey

A 62-a zi de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

Această decizie a fost luată „din preocupare pentru siguranţa şi starea de bine ale tuturor jucătorilor, oficialilor, presei şi fanilor participanţi”.

Într-un comunicat, IIHF a precizat că noua ţară gazdă a competiţiei va fi anunţată la congresul anual de la Tampere (Finlanda), care va avea loc în ultima săptămână a Mondialelor din luna mai.

La 28 februarie, IIHF a interzis atât Rusiei, cât şi Belarusului să joace meciuri la nivel internaţional până la noi ordine, din cauza invadării Ucrainei. De asemenea, federaţia i-a retras Rusiei şi organizarea Campionatului Mondial de juniori din 2023.

Mondialele din 2022 vor avea loc în perioada 13-29 mai în Finlanda, cu 16 echipe, inclusiv Franţa şi Austria, care au înlocuit Comitetul Olimpic Rus şi Belarus, formaţii excluse din competiţie, scrie News.ro.