Vladimir Putin i-a luat apărarea Kamilei Valieva (16 ani), patinatoare care s-a aflat în centrul unui uriaș scandal de dopaj la JO Beijing 2022. Președintele rus este de părere că performanțele tinerei sportive nu au fost obținute cu ajutorul substanțelor interzise.

Kamila ValievaFoto: Ulrik Pedersen/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

A 62-a zi de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

Kamila Valieva a fost confirmată pozitiv cu trimetazidină, substanță interzisă, la un eveniment premergător Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing.

În cadrul unui eveniment televizat la Kremlin de premiere a sportivilor ruși medaliați la JO Beijing 2022, Vladimir Putin a felicitat-o pe Kamila Valieva și a pus la îndoială testul anti-doping pozitiv al sportivei efectuat înainte de competiția din China, conform Reuters.

Vladimir Putin: „Performanța Kamilei Valieva nu a fost obținută cu ajutorul substanțelor interzise”

„Prin munca ei, Kamila Valieva a adus sportul la nivelul unei adevărate forme de artă.

O astfel de perfecțiune nu poate fi obținută în mod necinstit cu ajutorul unor substanțe interzise. Știm foarte bine că aceste substanțe nu sunt necesare în patinajul artistic” - Vladimir Putin.

Kamila Valieva și-a ajutat echipa să câștige medalia de aur la concursul pe echipe la patinaj artistic de la Jocurile Olimpice de la Beijing 2022, dar Comitetul Olimpic Internațional a decis să nu acorde medaliile niciunei echipe până la finalizarea anchetei privind-o pe tânăra sportivă.

În urmare războiului început de Vladimir Putin în Ucraina, Uniunea Internațională de Patinaj a decis ca sportivii ruși să fie interziși la competițiile internaționale.