Ucraina se află de 61 de zile în război cu Rusia, iar Vladimir Klitschko (fratele lui Vitali, primarul Kievului) a făcut un anunț surprinzător.

Vladimir Klitschko in KievFoto: Lafargue Raphael/ABACA / Abaca Press / Profimedia

A 61-a zi de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

În vârstă de 46 de ani, Vladimir a afirmat că, în momentul în care războiul se va termina, ar putea reveni în ring pentru a doborî recordul americanului George Foreman, care la 45 de ani a câştigat titlul mondial în versiunile WBA şi IBF, scrie DPA.

„Am învățat că, în ciuda războiului, nu trebuie să uităm de viață. Sportul face parte din viața mea. Mă bucur că Tyson Fury a câștigat (n.r. meciul cu Dillian Whyte). Întoarcerea mea pe ring? Nu vreau să promit nimic grandios, dar dacă războiul din Ucraina se termină curând și nu va mai exista o invazie a Rusiei în țara noastră...

Dacă voi fi într-o formă bună, cine ştie, poate am să-l întrec pe Foreman. Este o chestiune care mă motivează în fiecare zi, mă face să dau totul la antrenamente. Nu vreau să câştig un meci, ci să dobor un record” - Vladimir Klitschko, fost campion mondial la categoria grea.

Vladimir Kliciko s-a retras în aprilie 2017, după ce a fost învins de britanicul Anthony Joshua. Ucraineanul a cucerit primele centuri IBF ŞI IBO în 2006, iar apoi a deţinut titlurile WBA, IBF, WBO şi IBO până în 2015, când a fost învins neaşteptat de britanicul Tyson Fury. El s-a retras cu 64 victorii şi 5 înfrângeri în palmares, scrie Agerpres.