Evgeny Rylov, dublu campion olimpic, a fost suspendat 9 luni de către Federaţia Internaţională de Nataţie (FINA), după ce a participat la discursul de „Ziua reunificării Crimeei” al lui Vladimir Putin pe un stadion din Moscova.

Evgeny RylovFoto: Alexander Vilf / Sputnik / Profimedia

A 58-a zi de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

În declaraţia sa, FINA a confirmat, de asemenea, excluderea sportivilor ruşi şi belarusi de la evenimentele FINA până la sfârşitul anului 2022.

„Această confirmare urmează aprobării de către Biroul FINA din 8 martie 2022, măsuri cheie pentru a proteja evenimentele FINA şi bunăstarea sportivilor. Aceste decizii anterioare au inclus anularea evenimentelor FINA din Rusia şi neinvitarea echipelor ruse şi belaruse până la cea de-a 19-a ediţie a Campionatului Mondial FINA de la Budapesta 2022”, anunţă FINA.

Suspendarea lui Rylov se va încheia în ianuarie 2023.

Rylov, de patru ori medaliat olimpic, care a câştigat probele de 100 şi 200 de metri spate la Tokyo 2020, a fost unul dintre cei opt sportivi ruşi identificaţi la mitingul găzduit de Putin pe Stadionul Lujniki, locul principal al Jocurilor Olimpice din 1980 de la Moscova şi care a găzduit şi Cupa Mondială FIFA 2018, în data de 18 martie.

El a apărut pe scenă cu puţin timp înainte ca Putin să susţină un discurs purtând medaliile olimpice, alături de gimnaste, schiori şi patinatori artistici, care erau îmbrăcaţi cu geci pe care era inscripţionat simbolul naţionalist „Z”.

Sportivul de 25 de ani este sergent la poliţia din Lobnia.