Sergey Bubka, legenda săriturii cu prăjina și actualul președinte al Comitetului Olimpic Ucrainean, nu şi-a putut reţine lacrimile, miercuri, cu ocazia unei vizite pe care a făcut-o sportivilor refugiaţi de la Roma şi a asigurat că face „tot posibilul” pentru a aduce pacea şi pentru a-şi salva poporul, informează EFE.

HotNews.roFoto: Hotnews

A 57-a zi de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

Legenda atletismului ucrainean a participat la o întâlnire cu mass-media la Roma şi i-a vizitat pe sportivii ucraineni pe care Italia îi găzduieşte după invazia rusă în Ucraina, lucru pe care îl apreciază şi pentru care a ţinut să le mulţumească italienilor.

„Fără Italia nu am avea viitor. Niciodată în viaţa mea nu am întâlnit o asemenea solidaritate. Inima mea e frântă. Fac tot posibilul să aduc pacea şi să-mi salvez poporul”, a spus campionul olimpic la săritura cu prăjina (în 1988 la Seul).

Italia este ţara care a primit cei mai mulţi sportivi ucraineni până acum.

„Interpretăm conceptul de solidaritate olimpică în cel mai bun mod”, a explicat preşedintele Comitetului Olimpic Italian (CONI), Giovanni Malago, care l-a primit pe omologul său ucrainean în capitala Italiei.

„Consideraţi întotdeauna centrul de pregătire olimpică drept a doua voastră casă, deşi nu vrem să fie pentru totdeauna, deoarece ştim cât de mulţi vreţi să vă întoarceţi în ţara voastră”, le-a transmis Malago sportivilor ucraineni.

Sergey Bubka a putut discuta cu sportivi de la diferite federaţii ucrainene, care acum locuiesc şi continuă să practice sporturile lor în interiorul graniţelor italiene, la discipline precum canotaj, taekwondo sau scrimă, scrie Agerpres.