David Popovici este numele de care se leagă cele mai mari speranțe ale înotului românesc pentru o medalie la Jocurile Olimpice. Sportivul în vârstă de 17 ani povestește cum arată o săptămână din viața sa și la ce este nevoit să renunțe pentru a avea mai mult timp pentru antrenamente.

David PopoviciFoto: KEMPINAIRE Stéphane / AFP / Profimedia

David Popovici și singura zi liberă - duminica

A obținut locul 4 la Jocurile Olimpice de la Tokyo (în proba de 200 metri liber), iar toate gândurile îi sunt îndreptate către JO de la Paris (2024).

David Popovici a povestit cum arată o săptămâna din viața sa, duminica fiind singura zi liberă.

„Am vrut să iau o pauză și să nu mă focusez pe nimic altceva în afară de antrenamente și de înot. Am luat o pauză și de la social media, am luat pauză de la orice fel de interviu, de interacțiune” - David Popovici, conform Sports Net, comunicat remis HotNews.ro.

Cum face rost de timp David Popovici

Pentru a face rost de și mai mult timp pentru antrenament, David a renunțat la rețelele sociale și chiar și la unele ieșiri cu prietenii.

Știe la ce s-a înhămat și își asumă acțiunile sale, chiar dacă este greu să te rupi de aproape tot ce este în afara sportului de performanță.

„Duminica nu mă antrenez, chiar dacă am avut o săptămână grea, de multe ori mă plictisesc extrem de tare și îmi dau seama că nu pot să adorm dacă știu că nu am făcut puțin efort.

Rutina aceasta o am în sânge și trebuie să fac ceva, să ies cu bicicleta, să obosesc, să merg, să înot puțin.

Sincer, nu prea mai am timp de nimic, mă mai plimb cu bicicleta sau mai ies cu prietenii, dar nu prea am timp nici de aceste activități.

Nu mă supăr, pentru că știu la ce m-am înhămat”, a completat David Popovici.

De la prima competiție la care a participat în 2022, David Popovici s-a întors cu 6 medalii de aur și una de argint. Este vorba despre „Multinations Junior Swimming Meet”, de la Kranj, din Slovenia.