Pugiliştii români Doruleţ Ţiu şi Crinuţa Andra Nicoleta Sebe s-au calificat, marți, în semifinalele Campionatelor Europene de box pentru tineret de la Sofia, performanță ce le asigură medalii. Anterior, Florin Ioniţă și-a asigurat și el o medalie la competiția din capitala Bulgariei.

Meci de box la tineretFoto: Captura YouTube

La categoria 71 kg, Doruleţ Ţiu l-a învins marţi, în sferturi, pe slovacul Roman Horvath, la puncte, cu 4-1. În semifinală, Ţiu va boxa miercuri contra italianului Gabriele Guidi Rontani.

În competiţia feminină, Crinuţa Andra Nicoleta Sebe a debutat cu o victorie prin KO tehnic în prima repriză a meciului din sferturile categoriei 66 kg, marţi, împotriva bosniacei Amela Halilovic. Miercuri, în semifinale, adversara sa va fi franţuzoaica Maelys Richol.

Florin Ioniţă îşi asigurase şi el o medalie anterior la Europene, el împreună cu Țiu și Sebe fiind singurii români rămaşi în competiţie. Miercuri, Ioniţă va lupta cu kosovarul Syla Donat, în semifinalele categoriei 92 kg.

Marţi, la categoria 51 kg, în sferturi, Vlad-Constantin Şchiopu a fost învins de moldoveanul Ilie Argatu, la puncte (0-5). Ionuţ Marian Pavel a cedat şi el în faţa turcului Ahmet Pekel (0-5), în sferturile categoriei 54 kg. Ionuţ Chiriac a pierdut la puncte (1-4) meciul cu germanul Arian Gohar Shenason Esfahani, în sferturile categoriei 57 kg.

România a aliniat 19 boxeri la Europenele de tineret, opt la masculin şi 11 la feminin, conform Agerpres.