Ciclistului Sonny Colbrelli i s-a implantat un defibrilator, a anunţat sâmbătă echipa sa, Bahrain-Victorious. În timpul Turului Cataloniei, care a avut loc luna trecută, italianul a fost victima unui stop cardio-respirator, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Pe baza rezultatelor examinării sale clinice, în acord cu personalul medical al echipei sale, lui Sonny Colbrelli i s-a montat un defibrilator subcutanat (DSC)”, a informat Bahrain-Victorious într-un comunicat.

Campion european en-titre, câştigător al ultimei curse Paris-Roubaix, italianul şi-a pierdut cunoştinţa după terminarea celei de-a doua etape a Turului Cataloniei, pe 21 martie.

Resuscitat de urgenţă, el a fost mai întâi transportat la Spitalul Universitar din Gerona (Spania), înainte de a fi repatriat pe 26 martie şi internat la Clinica de Cardiologie a Universităţii din Padova.

„La Padova, ciclistul a fost supus unui examen clinic, genetic şi imagistic complet pentru a identifica cauza aritmiei care a dus la stopul său cardiac şi pentru a determina cel mai potrivit tratament.

Decizia de a-i implanta acest dispozitiv de salvare a fost luată în consultare cu Colbrelli, care a primit un DSC. Acest dispozitiv face posibilă corectarea ritmului cardiac dacă este necesar în cazuri extreme”, a declarat profesorul Domenico Corrado, care a coordonat procedeul.