​Andreea Ana va aduce României prima medalie la Campionatele Europene de Lupte de la Budapesta, după ce s-a calificat miercuri în finala categoriei 55 kg. De asemenea, Alina Vuc și Cătălina Axente vor lupta pentru medaliile de bronz.

Andreea AnaFoto: United World Wrestling

Andreea Ana, campioană mondială şi europeană la Under-23, o va înfrunta, joi, în finală pe ucraineanca Oleksandra Homeneţ.

Ana a trecut în sferturi de germanca Anastasia Blayvas, iar în semifinale a câştigat în faţa moldovencei Mariana Drăguţan.

Tot miercuri, Zurab Kapraev a ratat medalia de bronz, clasându-se pe locul 5 la cat. 74 kg, lupte libere. Kapraev a fost învins în meciul decisiv de azerul Turan Bairamov. Luptătorul de origine rusă a trecut marţi în calificări de moldoveanul Mihail Sava, în optimi s-a impus în faţa sanmarinezului Malik Michael Amine, dar a pierdut sfertul de finală cu slovacul Tajmuraz Mairbekovic Salkazanov. Miercuri, în recalificări, Kapraev l-a învins pe polonezul Kamil Rybicki, însă a cedat în faţa lui Bairamov.

Alina Vuc o va întâlni pe germanca Alina Ersel la cat. 50 kg, după ce a învins-o în sferturi pe italianca Emanuela Liuzzi şi a pierdut semifinala cu turcoaica Evin Demirhan Yavuz.

La cat. 76 kg, Cătălina Axente o va înfrunta pe italianca Enrica Rinaldi în meciul pentru bronz, după ce a câştigat în preliminarii în faţa britanicei Georgina Olwen Nelthorpe, a învins-o în sferturi pe Kamile Gaucaite (Lituania) şi a pierdut semifinala cu Epp Maee (Estonia).

În limitele cat. 68 kg, Amina Roxana Capezan a cedat în sferturi în faţa cehoaicei Adela Hanzlickova.

Alte trei românce vor debuta joi la Europenele de la Budapesta, Kateryna Zhydachevska (cat. 57 kg), Kriszta Tunde Incze (cat. 65 kg) şi Alexandra Nicoleta Anghel (cat. 72 kg), scrie Agerpres.