Sergio Higuita (BORA – hansgrohe), campionul Columbiei, a câştigat Turul Cataloniei, duminică la Barcelona, cu timpul total de 29h 53m 33s, transmite AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

După etapa a 7-a, încheiată cu victoria italianului Andrea Bagioli (Quick-Step), Higuita şi-a păstrat avansul de 16 secunde faţă de ecuadorianul Richard Carapaz (Ineos), campionul olimpic. Pe locul 3 la general a fost portughezul Joao Almeida (UAE Team Emirates), la 52 sec.

În ultima etapă, lungă de 138 km, care s-a terminat cu şase tururi pe un circuit trasat pe colina Montjuic, Andrea Bagioli a fost cronometrat în 3 h 18 min 09 sec, fiind urmat pe podium, cu acelaşi timp, de ungurul Attila Valter (Groupama - FDJ) şi spaniolul Fernando Barcelo (Caja Rural).

Higuita (24 de ani) i-a urmat în palmares britanicului Adam Yates. El a câştigat prima sa cursă pe etape WorldTour, al doilea său succes în acest sezon după o etapă în Turul Algarve în luna februarie în Portugalia.

Tânărul columbian s-a afirmat din primul său sezon la cel mai înalt nivel, încheind pe locul 2 Turul Californiei (după Tadej Pogacar) înainte de a câştiga o etapă în La Vuelta 2019, scrie Agerpres.