​Shoma Uno a obținut pentru prima oară în carieră medalia de aur la Campionatele Mondiale de patinaj artistic. În absenţa americanului Nathan Chen (campion olimpic la Beijing şi medaliat cu aur la ultimele trei Mondiale) şi a compatriotului său Yuzuru Hanyu, japonezul s-a impus sâmbătă în orașul francez Montpellier, informează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Uno, în vârstă de 24 de ani, care era pe primul loc după programul scurt, s-a impus cu un total de 312,48 puncte, nou record personal. Locul 2 i-a revenit tânărului său compatriot Yuma Kagiyama (297,60), 18 ani şi vicecampion olimpic la Beijing, care a luat argintul şi la precedenta ediţie a Mondialelor, scrie Agerpres.

Pe ultima treaptă a podiumului a fost americanul Vincent Zhou (277,38), care a obţinut bronzul şi la ediţia din 2019. Americanul de 21 de ani a fost privat de proba individuală de la JO 2022 din cauza Covid-19.

La fel ca Nathan Chen, afectat de o "accidentare persistentă", legendarul Yuzuru Hanyu, care are probleme la glezna dreaptă, nu a concurat la Montpellier.

Patinatorii din Rusia şi Belarus nu participă la această competiţie, după ce Federaţia internaţională de patinaj (ISU) a urmat recomandarea Comitetului Internaţional Olimpic de a exclude sportivii din cele două ţări, ca răspuns la invazia din Ucraina.

Shoma Uno, campion mondial pentru prima oară:

*sursă video: Eurosport

S-ar putea să te mai intereseze și: