Principalul suspect pentru uciderea lui Federico Aramburu (42 de ani), fost internațional argentinian de rugby, a fost reținut în Ungaria.

Martin AramburuFoto: Paul ELLIS / AFP / Profimedia

Aramburu, cel care a evoluat la Biarritz, Perpignan şi Dax, a fost împușcat mortal pe o stradă din Paris la finalul săptămânii trecute.

Fostul rugbist se afla la Paris din motive personale, el locuind în Ţara Bascilor, şi urma să plece în Argentina.

Tragedia s-a petrecut dimineaţa devreme în faţa unui stabiliment de noapte Mabillon, din arondismentul 6 din Paris.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, o altercaţie a izbucnit între patru indivizi printre care şi Federico Martin Aramburu, însoţit de un prieten, înainte ca protagoniştii să fie despărţiţi.

Cei doi bărbaţi s-au întors cu maşina în faţa barului în cauză şi au tras cu o armă de mai multe ori asupra argentinianului.

Principalul suspect, arestat în Ungaria

Țânărul care este bănuit că l-ar fi împuşcat mortal pe fostul rugbyst a fost arestat în Ungaria. El este fost militar şi membru al mişcării de extremă dreapta GUD (Grupul Apărării Unite).

Un alt bărbat, de asemenea activ în extrema dreaptă, care ar fi tras şi el, este în continuare căutat.

Loik Le Priol, reţinut în Ungaria, în apropiere de graniţa cu Ucraina, urma să se prezinte în iunie în faţa justiţiei într-un alt caz pentru "violenţă agravată" împotriva unui membru al GUD.

Marţi, o tânără în vârstă de 24 de ani, bănuită că ar fi condus maşina din care cei doi bărbaţi l-ar fi împuşcat pe fostul internaţional argentinian, a fost inculpată pentru "complicitate la omor” şi plasată în arest preventiv, conform News.ro.