​Echipa națională de hochei feminin a României a fost nevoită să se retragă de la Campionatul Mondial de la Sofia, pentru că nu respectă regulamentul federaţiei internaţionale, care prevede că toate jucătoarele trebuie să fie vaccinate.

Echipa nationala de hochei feminin a RomanieiFoto: Facebook

„Din păcate, FRHG a trebuit să retragă echipa de senioare a României de la Campionatul Mondial de Senioare din Bulgaria, de la Sofia. Cerinţele IIHF prevăd ca toate jucătoarele să fie vaccinate.

România nu a putut asigura această condiţie. În România, legea nu prevede obligativitatea vaccinării”, a precizat Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă.

România făcea parte din Grupa A a Diviziei a treia, alături de Belgia, Bulgaria şi Lituania. În această grupă ar fi trebuit să fie şi Ucraina, şi Hong Kong, dar cele două echipe s-au retras din cauza războiului, respectiv din cauza Covid-19.

În Grupa B a Diviziei a treia erau repartizate Bosnia-Herţegovina, Estonia, Israel, Serbia, ţara gazdă, şi Iran. Ultima reprezentativă a declinat participarea pentru că nu a dorit să înfrunte chipa Israelului, scrie News.ro.