​Echipa națională de hochei feminin a României a fost nevoită să se retragă de la Campionatul Mondial de la Sofia, pentru că nu respectă regulamentul federaţiei internaţionale, care prevede că toate jucătoarele trebuie să fie vaccinate.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Din păcate, FRHG a trebuit să retragă echipa de senioare a României de la Campionatul Mondial de Senioare din Bulgaria, de la Sofia. Cerinţele IIHF prevăd ca toate jucătoarele să fie vaccinate.

România nu a putut asigura această condiţie. În România, legea nu prevede obligativitatea vaccinării”, a precizat Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă.

România făcea parte din Grupa A a Diviziei a treia, alături de Belgia, Bulgaria şi Lituania. În această grupă ar fi trebuit să fie şi Ucraina, şi Hong Kong, dar cele două echipe s-au retras din cauza războiului, respectiv din cauza Covid-19.

În Grupa B a Diviziei a treia erau repartizate Bosnia-Herţegovina, Estonia, Israel, Serbia, ţara gazdă, şi Iran. Ultima reprezentativă a declinat participarea pentru că nu a dorit să înfrunte chipa Israelului, scrie News.ro.