Evgeny Rylov, dublu campion olimpic, a pierdut sponsorizarea primită de la compania Speedo, care produce echipamente pentru nataţie, după ce a participat la discursul de „Ziua reunificării Crimeei” al lui Vladimir Putin pe un stadion din Moscova.

Evgeny RylovFoto: Alexander Vilf / Sputnik / Profimedia

A 27-a zi de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

De patru ori medaliat olimpic, Rylov a fost unul dintre cei opt sportivi ruşi identificaţi la mitingul găzduit de Putin pe Stadionul Lujniki vinerea trecută. Înotătorul rus a câştigat probele de 100 şi 200 de metri spate la JO Tokyo 2020. Ulterior, el a fost decorat de președintele rus.

Rylov a apărut pe scenă cu puţin timp înainte ca Putin să susţină un discurs. Înotătorul a urcat pe scenă alături de gimnaste, schiori şi patinatori artistici, care erau îmbrăcaţi cu geci pe care era inscripţionat simbolul "Z", prezent pe echipamentele militare cu care armata rusă a invadat Ucraina.

„După prezenţa sa la Stadionul Lujniki din Moscova, Speedo poate confirma că a încetat cu efect imediat sponsorizarea lui Evgeny Rylov. Condamnăm războiul din Ucraina în cel mai puternic mod posibil şi suntem solidari cu poporul ucrainean, cu sportivii noştri şi cu colegii noştri care au fost afectaţi de conflict" - Speedo.

Speedo a anunţat că donează soldul taxei de sponsorizare a lui Rylov către Agenţia Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi, care îi ajută în prezent pe ucrainenii nevoiţi să-și părăsească țara.

Sportivul de 25 de ani este și sergent la poliţia din Lobnia.

Federaţia Internaţională de Nataţie (FINA) a anunţat că verifică circumstanţele prezenţei lui Rylov la eveniment, conform News.ro.