Matej Mohoric, ​ciclistul sloven al echipei Bahrain-Victorious, a câştigat sâmbătă cursa Milano-Sanremo, prima mare "clasică" a sezonului ciclist, ajunsă anul acesta la cea de-a 113-a sa ediţie.

HotNews.roFoto: Hotnews

În vârstă de 27 de ani, Mohoric (fost campion mondial de juniori şi tineret) a fost cronometrat pe distanţa de 293 km în 6 h 27 min 49 sec.

Rutierul sloven s-a detaşat de urmăritorii săi pe coborârea sinuoasă de la Poggio, cu 4 km înainte de final, trecând primul linia de sosire, urmat la două secunde de francezul Anthony Turgis (TotalEnergies) şi de olandezul Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix).

În urma acestei victorii, Matej Mohoric a devenit primul sloven care câştigă cursa Milano-Sanremo, în palmaresul căreia îi succede belgianului Jasper Stuyven, câştigătorul de anul trecut.

Compatriotul lui Mohoric, Tadej Pogacar, dublu câştigător al Turului Franţei şi unul dintre favoriţii la victorie în cursa italiană, s-a clasat pe locul al cincilea.

Românul Eduard-Michael Grosu (Drone Hopper - Androni Giocattoli), la a doua sa participare în această cursă clasică, s-a clasat pe locul 156, la 13 min 13 sec de învingător, scrie Agerpres.

Ultimul kilometru al cursei Milano-Sanremo: