Andreea Beatrice Ana a cucerit medalia de aur la categoria 55 kg, joi, la Campionatele Europene de lupte Under-23 de la Plovdiv, după ce a învins-o în finală pe azera Elnura Mamadova.

Andreea AnaFoto: United World Wrestling

Ana, campioana mondială Under-23 anul trecut, a trecut miercuri de suedeza Nova Ilona Bergman în sferturi, iar în semifinale a dispus de turcoaica Zeynep Yetgil, informează Agerpres.

Alte două românce şi-au asigurat prezenţa în finalele de vineri.

La cat. 65 kg, Amina Roxana Capezan o va înfrunta în finală pe poloneza Ewelina Weronika Ciunek, după ce a trecut în sferturi de letona Elma Zeidlere, iar în semifinale a învins-o pe turcoaica Yagmur Cakmak.

Maria Larisa Niţu a dispus în calificările cat. 72 kg de estoniana Marta Pajula, în sferturi a trecut de slovaca Zsuzsanna Molnar, în semifinale a câştigat în faţa franţuzoaicei Kendra Augustine Jocelyne Dacher, iar vineri o va întâlni în finală pe poloneza Wiktoria Choluj.

Beatrice Ionela Ferenţ se va bate pentru medalia de bronz la cat. 53 kg, cu azera Gultakin Şirinova, după ce a pierdut joi în sferturi în faţa germancei Anastasia Blayvas.

Tot joi, în recalificările cat. 68 kg, Adina Ionela Irimia a fost întrecută de maghiara Noemi Szabados.

România avea deja o medalie de bronz câştigată, prin Denis Florin Mihai la cat. 55 kg (greco-romane).