Marina Ulyankina este antrenoarea lotului național de gimnastică a Rusiei, iar nemulțumirea pentru excluderea sportivilor săi din toate competițiile s-a transformat într-o amenințare incredibilă la adresa șefului gimnasticii mondiale.

Marina Ulyankina, alaturi de doi dintre sportivii saiFoto: captura thetimeshub.in

Morinari Watanabe este un om de afaceri din Japonia și șeful FIG (Federația Internațională de Gimnastică). Oficialul a fost amenințat de antrenoarea din Rusia după ce gimnaștii ruși au fost excluși din toate competițiile după ce Ucraina a fost invadată.

Într-o postare pe o rețea socială, Ulyankina îi aduce aminte niponului de episoadele de tristă amintire de la Hiroshima și Nagasaki.

"Trebuie să-i amintim lui Watanabe - Hiroshima și Nagasaki", este mesajul scris de antrenoare pe Vkontakt.

Pe 6 și 9 august 1945, SUA a lansat două atacuri nucleare împotriva orașelor japoneze Hiroshima și Nagasaki. Au fost aruncate două bombe atomice, iar statisticile vorbesc de aproximativ 140 de mii de victime la Hiroshima și 74 de mii la Nagasaki.

Episodul vine la doar câteva zile după ce gimnastul rus Ivan Kuliak a avut un gest provocator la Cupa Mondială de la Doha. Sportivul a venit pe podium cu litera "Z" pe echipament în semn de atașament față de invadarea Ucrainei de către Rusia.

FIG a catalogat incidentul drept unul șocant, iar sportivul riscă o suspendare record.

S-ar putea să te intereseze și:

Putin ar putea folosi arma nucleară tactică împotriva țărilor care ajută Ucraina, spune directorul publicației de investigaţii Bellingcat

Ziua a 15-a de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.