Anastasiia Laletina, biatlonistă de origine ucraineană, a fost nevoită să se retragă de la Jocurile Paralimpice de Iarnă Beijing 2022 chiar înainte să concureze, ca urmare a faptului că tatăl ei a fost capturat de armata rusă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Tatăl sportivei este soldat în armata ucraineană, iar purtătoarea de cuvânt a Comitetului Oaralimpic Ucrainean, Natalia Haraci, a declarat că acesta "a fost bătut" de soldaţii ruşi după capturarea sa.

Anastasiia Laletina (19 ani) se află în continuare la Zhangjiakou - locul în care au loc întrecerile de schi fond şi bilaton - urmând să plece către Polonia împreună cu restul delegaţiei ţării sale, la finalul competițiilor.

Ziua a 14-a de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

Un alt biatlonist ucrainean, Dmitro Suiarko, a cucerit medalia de bronz în proba la care a participat la Jocurile Paralimipce, rezervată sportivilor cu deficienţe de vedere, la o zi după ce locuinţa sa din Cernigov a fost distrusă în urma bombardamentelor ruseşti, conform Agerpres.

Delegaţia ucraineană ocupă locul al treilea în clasamentul pe medalii, după ţara gazdă China (10-9-12), în timp ce pe poziţia a doua se află Canada (7-2-7).

Citește și: