Sportul din Rusia este lovit de sancțiuni din toate direcțiile după ce Vladimir Putin a invadat Ucraina, iar Alexander Zhulin, fost campion mondial la patinaj artistic, avertizează că schimbarea cetățeniei va fi considerată o trădare.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ziua a 12-a de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

Mai mulți ruși se gândesc să evolueze pentru alte țări, iar ciclistul Pavel Sivakov se numără printre primii care au trecut la fapte (va concura pentru Franța). Pentru a opri un eventual exod al sportivilor, în presa din Rusia au început să apară tot mai multe mesaje menite să îi descurajeze pe cei care vor să ia această decizie.

"E foarte greu de prezis ce va urma. Situația actuală e tare dificilă. Schimbarea cetățeniei va fi însă privită ca o trădare. Cum se vor uita oamenii la acești sportivi?

Pe de altă parte, i-aș putea înțelege și pe ei. Și-au petrecut toată viața antrenându-se, așteptând să concureze, iar Federațiile Internaționale le transmit acum că nu au voie și că vor rata un sezon întreg, poate mai multe. Vestul va face totul să ne distrugă sportul!

Cred că toți vor să aducă în continuare glorie țării lor, să participe sub steagul Rusiei, să își audă imnul. Ce fac Federațiile Internaționale e peste puterea mea de înțelegere. E dureros și jenant. În aceste condiții, nu exclud o plecare în masă a sportivilor ruși, atât în patinaj, cât și în alte sporturi" - Alexander Zhulin, potrivit Sport24.ru.