Comitetul de organizare al Campionatului Mondial de patinaj de la Montpellier (23-26 martie) şi Federaţia Franceză de Sport pe Gheaţă au anunțat că patinatorii ruși nu vor fi invitați la competiție ca urmare a invadării Ucrainei. Kamila Valieva (15 ani), sportiva rusă care a fost în centrul unui scandal de dopaj la JO Beijing 2022, este și ea afectată de decizie.

Kamila ValievaFoto: Sergei Bobylev / TASS / Profimedia

A șasea zi de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

Patinatorii ruşi au strâns cinci medalii la Jocurile Olimpice de la Beijing (două la feminin, două la perechi şi una la dans), dar nu vor putea participa la Campionatele Mondiale de la Montpellier (Franţa).

Federaţia Franceză de Sport pe Gheaţă a anunţat că sportivilor ruşi şi belaruși li se va interzice participarea la Mondiale, în conformitate cu recomandările Comitetului Olimpic Internațional, scrie News.ro.

Kamila Valieva (15 ani), aflată în centrul unui scandal de dopaj în timpul Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing, nu va putea concura la competiția din Franța. Micuța patinatoare a fost confirmată pozitiv cu trimetazidină, substanță interzisă, la un eveniment premergător JO.

Te-ar putea interesa și:

Încă o sancțiune pe plan sportiv pentru Rusia: Nu va mai găzdui CM volei masculin 2022

Un jucător ucrainean al echipei Zenit Sankt Petersburg a refuzat să joace în ultima etapă de campionat din Rusia

Mesajul controversat al unui fost campion mondial rus la box: Motivul pentru care Vladimir Putin a invadat Ucraina

Reacția rusoaicei Anastasia Potapova, după ce ucraineanca Elina Svitolina a refuzat să joace împotriva ei la WTA Monterrey

Mircea Lucescu și războiul din Ucraina văzut din interior - Cum ar putea ajuta România fotbalul din țara vecină

OFICIAL Cluburile și echipele naționale din Rusia, suspendate din toate competițiile FIFA și UEFA