Cozmin Guşă, preşedintele Federaţiei Române de Judo, a anunţat că rusul Sergey Soloveichik a demisionat, duminică, din funcţia de preşedinte al Uniunii Europene de Judo.

Cozmin GusaFoto: Agerpres

Demisia lui Soloveichik, aflat din 2007 la conducerea forului continental, survine după ce Federaţia Internaţională de Judo (IJF) a anunţat duminică "suspendarea" preşedintelui rus Vladimir Putin din calităţile de preşedinte de onoare şi ambasador al Federaţiei.

''Un prieten rus dă o lecţie despre onoare: Sergey Soloveichik, preşedintele Uniunii Europene de Judo, a demisionat azi. Sergey a fost până azi, când a demisionat, şeful judo-ului european, pe care preşedinţii de federaţii naţionale l-am ales în unanimitate. Şi-n cazul lui n-a intervenit Putin, a fost ales de câteva ori la rând pentru managementul eficient şi calităţile morale pe care le posedă.

Nu i-a cerut nimeni dintre colegi demisia, dar el a considerat că e corect să plece din fruntea judo-ului european, în contextul creat de criza ucraineană. A făcut-o pentru judo, dar şi din spirit de solidaritate cu Putin, ce-a fost suspendat azi din funcţia onorifică de la IJF. Un mare caracter, un om de onoare, un prieten deosebit!'', a scris Guşă pe Instagram.

Preşedintele FRJ l-a îndemnat pe Soloveichik să revină în EJU după încheierea conflictului din Ucraina: ''Dragă Sergey, te-aşteptăm să te întorci după ce 'armele tac' şi se instalează pacea! Sportul şi, mai ales, judo-ul, este despre onoare, prietenie, valoare, iar tu le-ai demonstrat din plin! Prietene, spune-le şi celorlalţi ruşi de treabă că lumea nu se termină cu acest conflict absurd din Ucraina, şi că vă aşteptăm repede alături de noi toţi europenii!''.

Uniunea Europeană de Judo nu a făcut până în acest moment niciun anunţ despre demisia a lui Soloveichik, scrie Agerpres.

Te-ar putea interesa și:

Desfășurarea evenimentelor din Ucraina - LiveText pe HotNews.ro.

Elina Svitolina, scrisoare emoționantă după ce țara sa a fost atacată de Rusia: "Inima mea sângerează, dar sunt foarte mândră"

Războiul Rusia-Ucraina: VIDEO Mesajul pugilistului ucrainean Oleksandr Usyk, campion mondial la categoria grea

Paulo Fonseca, înlocuitorul lui Mircea Lucescu la Şahtior Doneţk, a părăsit Ucraina şi a ajuns în România