Românca Alina Vuc a cucerit medalia de aur la categoria 50 kg, sâmbătă, la tradiţionalul turneu de lupte Yaşar Dogu, care are loc la Istanbul.

Alina VucFoto: cosr.ro

Vuc a învins-o în finală pe rusoaica Polina Lukina. Sportiva noastră a trecut în calificări de Emine Cataloglu (Turcia), în optimi a dispus de o altă reprezentantă a Turciei, Evin Demirhan Yavuz, în sferturi a câştigat meciul cu americanca Amy Ann Fearnside, iar în semifinale s-a impus în faţa mongolei Otgonjargal Dolgorjav.

La categoria 72 kg, Alexandra Nicoleta Anghel a obţinut bronzul, după ce a învins-o în meciul decisiv pe turcoaica Buse Cavuşoglu Tosun.

Anghel pierduse în sferturi în faţa sportivei germane Anna Carmen Schell, dar calificarea acesteia în finală a dus-o pe româncă în meciul pentru bronz.

În limitele categoriei 59 kg, sportiva română de origine ucraineană Katerina Zhydachevska a ocupat locul 5, după ce a pierdut meciul pentru bronz cu azera Aliona Kolesnik. În optimi, Zhydachevska a trecut de kazaha Madina Aman, în sferturi a învins-o pe turcoaica Ebru Dagbasi, dar a pierdut semifinala cu moldoveanca Anastasia Nichita şi apoi meciul cu Kolesnik.

La categoria 65 kg, Krista Incze a trecut în calificări de kazaha Dariga Aben, în optimi a învins-o pe Nisha Nisha (India), dar a pierdut în sferturi în faţa rusoaicei Uliana Tukurenova.

Cătălina Axente (categoria 76 kg) a câştigat în optimi în faţa rusoaicei Rita Talismanova, dar a pierdut meciul din sferturi cu austriaca Martina Kuenz, iar apoi în recalificări în faţa americancei Victoria Christine Francis, scrie Agerpres.