Laura Barquero, patinatoare spaniolă care a evoluat la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing 2022, a fost depistată pozitiv, informează Agenţia Internaţională de Testare (ITA), citată de BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Iberica a fost testată pozitiv cu un steroid anabolizant. ITA a precizat că un eşantion prelevat la 18 februarie conţinea un metabolit al clostebolului, substanţă care se află pe lista celor interzise a Agenţiei Mondiale Antidoping.

Barquero a fost testată în timpul programului scurt al probei de perechi, la patinaj artisitic.

"Sportiva a fost informată. Are dreptul să solicite analiza probei B. Problema va fi înaintată diviziei antidoping a Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru a fi judecată în conformitate cu regulile antidoping ale Comitetul Olimpic Internaţional, aplicabile Jocurilor Olimpice de la Beijing 2022. Având în vedere că acest caz este în derulare, nu vor mai exista comentarii în cursul procedurii în curs", a menţionat ITA.

Laura Barquero şi Marco Zandron au ocupat locul 11 în programul scurt al probei de perechi a JO şi tot locul 11 după programul liber, scrie News.ro.

Al patrulea caz de dopaj la JO 2022 Beijing

Acesta este al patrulea test pozitiv de la Jocurile Olimpice recent încheiate, care au fost dominate de cazul patinatoarei ruse Kamila Valieva, în vârstă de 15 ani.

Rusoaicei i sa permis să concureze la Beijing, în ciuda faptului că a fost testată pozitiv, înainte de Jocurile Olimpice de iarnă, cu trimetazidină, un medicament interzis, care tratează angina.

Au mai fost testate pozitiv Valentina Kaminska (dehidroclormetiltestosteron) și Lidiia Hunko (mesterolon şi metilexanamină), ambele din Ucraina.