Jocurile Olimpice din 2022 au luat sfârșit, iar flacăra olimpică a fost stinsă la Beijing. Competiția va reveni în Europa, cu ocazia ediției din 2026, una găzduită de Milano şi Cortina d'Ampezzo.

Flacara olimpica a fost stinsa la BeijingFoto: Vladimir Astapkovich / Sputnik / Profimedia

Primarii oraşelor Milano, Giuseppe Sala, şi Cortina D'Ampezzo, Gianpietro Ghedina, au primit drapelul olimpic din partea primarului oraşului Beijing, Chen Jining.

"Declar ediţia a 24-a a Jocurilor Olimpice de iarnă închisă. Chem tineretul lumii să se reunească din nou, la Milano şi Cortina d'Ampezzo, peste patru ani pentru ediţia a 25-a" - Thomas Bach, președintele Comitetului Internaţional Olimpic.

Ediția din 2026 a Jocurilor Olimpice de Iarnă va avea loc în Italia, la Milano și Cortina d'Ampezzo. Motto-ul va fi "să visăm împreună", iar întrecerea va avea loc în perioada 6-22 februarie.

Sursa video: Eurosport

De știut:

  • La JO Beijing au participat aproape 3000 de sportivi, 22 dintre aceștia făcând parte din delegația României.
  • Norvegia a încheiat pe prima poziție în clasamentul pe medalii, cu un total de 37 (16 de aur, 8 de argint şi 13 de bronz). Germania a fost a doua (27 de medalii), iar China pe trei (15).
  • Pentru România cel mai bun loc ocupat a fost 9: proba de sanie - ștafetă pe echipe (Raluca Nicoleta Strămăturaru, Valentin Creţu, Vasile Marian Gîtlan şi Darius Lucian Şerban).
  • Ceremonia de închidere a durat o oră și 40 de minute, iar mesajele principale care s-au desprins au fost de armonie, optimism și unitate.

JO de Iarnă, locurile de disputare ale ultimelor ediții

2002 - Salt Lake

2006 - Torino

2010 - Vancouver

2014 - Soci

2018 - PyeongChang

2022 - Beijing

2026 - Milano - Cortina

Gazda ediției din 2030 nu a fost stabilită.

Sursa foto:

Jeff PACHOUD / AFP / Profimedia

SEBASTIEN BOZON / AFP / Profimedia

Huang Zongzhi / Xinhua News / Profimedia