Patinatorii din SUA participanți în proba pe echipe de la JO 2022 au cerut ajutorul TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv) pentru a-și putea primi medaliile câștigate în urma evoluției de la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Kamila ValievaFoto: Sergei Bobylev / TASS / Profimedia

Echipa SUA a încheiat pe locul doi, cucerind astfel medaliile de argint. Aurul a fost câștigat de Rusia, echipă din cadrul căreia a făcut parte și Kamila Valieva, patinatoare care a picat un test antidoping.

Festivitatea de premiere a probei pe echipe nu a mai avut loc, așteptându-se o decizie în cazul Kamilei Valieva, transmite AFP.

De pe lista sportivilor americani care s-au adresat TAS fac parte următorii: Evan Bates, Karen Chen, Nathan Chen, Madison Chock, Zachary Donohue, Brandon Frazier, Madison Hubbell, Alexa Knierim şi Vincent Zhou.

Comitetul Internațional Olimpic a luat decizia de a nu înmâna medaliile pentru această probă până la soluționarea cazului.

Podiumul a fost completat de Japonia.

S-ar putea să te intereseze și:

Ce este trimetazidina, substanța depistată la vedeta patinajului rus, Kamila Valieva. De ce este interzisă și legătura cu meldoniumul Sharapovei

VIDEO Kamila Valieva, pozitivă la un control antidoping, a izbucnit în lacrimi după ce a ratat podiumul la JO 2022 Beijing

Jocurile Olimpice și dopajul - Două povești aparent asemănătoare, dar atât de diferite: Andreea Răducan și nurofenul vs Kamila Valieva și pastilele bunicului

Președintele CIO, după ce Kamila Valieva a ratat podiumul la JO 2022 Beijing: "A fost înfricoşător să văd cât de rece a fost tratată de antrenoarea ei"

Efectele cazului Valieva - Federaţia internaţională de patinaj va propune creşterea vârstei minime pentru seniori