Organizatorii Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing au anunţat joi că, pentru prima oară de la debutul competiţiei, pe 4 februarie, nu a fost detectat niciun caz de Covid-19 printre persoanele aflate în "bula olimpică", informează AFP.

Cercurile Olimpice la BeijingFoto: olympics.com

Niciunul dintre cele 68.970 de teste efectuate în cursul zilei de miercuri nu s-a dovedit pozitiv, potrivit oficialilor chinezi, confirmându-se astfel tendinţa de scădere regulată a cazurilor de coronavirus din ultimele zile, printre cei care trăiesc în această "bulă" securizată (sportivi, membri ai staff-urilor, delegaţi, ziarişti, organizatori).

În total, începând cu data de 25 ianuarie, când au debutat testările, au fost înregistrate 435 de teste pozitive din cele 1.592.695 de teste efectuate de către organizatorii chinezi. Toţi participanţii sunt supuşi câte unui test zilnic, pe toată durata prezenţei lor în China. Vârful a fost atins pe 2 februarie, cu 55 de cazuri pozitive, 26 dintre ele în rândul sportivilor şi membrilor staff-urilor acestora.

Pentru găzduirea celor 3.000 de sportivi şi a tuturor participanţilor la Jocurile Olimpice de iarnă, a fost organizată o "bulă sanitară", pentru a se evita orice contact între persoanele venite din străinătate şi populaţia locală.

Această bulă permite împiedicarea contactelor cu populaţia, fiind montate bariere în jurul siturilor olimpice şi a hotelurilor în care se află participanţii la Jocuri, scrie Agerpres.